Valsemølla rocker reke-Røkke!

Bjølsen Valsemølle feirer 50 år i 2024, og feirer med ny musikk! Den 10.mai slipper de ny singel fra kommende album – Låta heter “Rike Reke Røkkes Romfolk Restaurant” og er en ellevill og ironisk hyllest til Røkke.

I år er det 50 år siden Trond Ingebretsen startet bandet Bjølsen Valsemølle! Det skal feires på flere måter, men først og fremst med ny musikk! 

“Rike Reke Røkkes Romfolk Restaurant” kommer 10. mai!

10. mai er Bjølsen Valsemølle aktuelle med en ny singel, en låt til filantropen og skatteflyktningen Kjell Inge Røkke. Bjølsen Valsemølle har i fem tiår skrevet sanger som tar for seg politiske temaer. I den nye singelen, “Rike Reke Røkkes Romfolk Restaurant”, kommer Trond Ingebretsen med et forslag til Røkke som han sikkert kan motstå. Låtskriver Trond Ingebretsen forteller:

– I årevis har jeg padlet kajakk fra Asker Kajakklubb, gjennom Konglungsundet og forbi eiendommen til Røkke. Det ser nesten alltid stille og forlatt ut der oppe i husene hans: Av og til noen håndverkere og gartnere som tar vare på eiendommen, men lite aktivitet . Båtene hans, Trygg og Fiskegutt, ligger noen ganger fortøyd der ute, men det  er sjelden folk å se. Da nyheten om eierens utflagging til Sveits nådde meg , fikk jeg en ide inne i mitt noe fantasifulle hode; Jeg så noe som kunne gi eieren en mulighet til å gjøre opp for seg, både i forhold til skatteflukten, men også i forhold til hans tidlige rovfiske i Alaska og Sør Amerika. Sangen beskriver denne muligheten og har et musikalsk uttrykk som henter inspirasjon fra både Tom Petty og The Beatles.

Albumet til Bjølsen Valsemølle er så klart spilt inn på Bjølsen i Oslo, på Amper Tone studio med Johnny Skalleberg som produsent. Prosessen i studio har vært givende for bandet, der resten av arrangeringen av den nye musikken har involvert alle i gruppa live i studio. 

Det nye albumet til Bjølsen kommer ut høsten 2024. 

Rike Reke Røkkes Romfolk Restaurant
(Trond Ingebretsen

Padler forbi i min kajakk
eiendommen ligger brakk
På Konglungens østre kant
etter at eieren brått forsvant
For nå har han tatt farvel og reist
med milliardene ned til Sveits

Nå ryktes det at han vil gjøre bot
for alt det gærne han har gjort
Rovfiske i Alaska og Amerika i sør
Milliardene han tok ut av Norges dør
Han skal åpne opp for dem som har det tøft
folk på gata som trenger et løft

Ref:

På Rike Reke Røkkes Romfolk Restaurant
Blir det stemning med god mat og sang
Her skal hviles og bygges opp
for mang en kald og sliten kropp

Fra byens gater skal folk hentes ut
med Kjell Inges båter Trygg og Fiskegutt
Ved ankomst blir aksjer delt ut
alle skal få en mulighet til slutt
Vi vet at han er en filantrop
og vi hyller ham med høye jubelrop

Ref:

På Rike Reke Røkkes Romfolk Restaurant
Blir det stemning med god mat og sang
Her skal hviles og bygges opp
for mang en kald og sliten kropp
På Rike Reke Røkkes Romfolk Restaurant
blir dagen aldri for lang
Trekkspill og fornøyde smil
gitar i Django Reinhardt stil