Fem på midnatt

40  års jubileum for BJØLSEN VALSEMØLLES debut album: – FEM PÅ MIDNATT (1982) . Nå  kommer albumet for første gang ut digitalt!

Oslo-gruppa Bjølsen Valsemølle startet som Samvirkelaget tidlig på 70-tallet, før de byttet navn i 1974. Det har vært et 30-talls medlemmer innom bandet, men frontfiguren Trond Ingebretsen har vært med fra dag én. 

Bandets debutalbum “5 på midnatt” fyller 40 år i år og er bare stappfull av klassikere som “Soria Moria”, “Fem på midnatt”, “Gata lever, Kåre”, “Storbyhavn”, “Dem Gud elsker”, “Sommer’n lå for døden”, “Lisbet”, og «Vålerenga kjerke”  De som hører bandets musikk, og i hovedsak Tronds tekster, trekker gjerne paralleller til storheter som Tom Petty, Bruce Springsteen og arbeiderklassepoeten Rudolf Nilsen. Albumet ble også produsert av selveste Åge Aleksandersen, som også medvirker på plata. Roger Valstad er tekniker.

Plata har aldri vært utgitt på digitale plattformer . I 2022 er det 40 år siden plata kom ut, og det skal feires på forskjellige måter.

BJØLSEN VALSEMØLLE skal i jubileumsåret ut og spille hele albumet pluss andre høydepunkter fra Bjølsen – katalogen live!