Krevende Landskap / Fem på Midnatt

I år er det 40-årsjubileum for Bjølsen Valsemølles debut album «Fem på midnatt». Nå kommer albumet for første gang ut digitalt, og i tillegg slipper bandet en helt ny låt og musikkvideo!Den nye singelen «Krevende Landskap» slippes fredag 4.mars, og handler om et band som gjennom snart 50 år har gått den lange og harde veien i den norske musikkbransjen. Startet opp i 1974. Platedebuterte i 1982. Har vært gjennom oppturer og berømmelse, tv-spilling, radio-spilling, strålende avisomtaler, omfattende og langstrakt turnevirksomhet, nedturer og motstand, dødsfall og avskallinger. Korsfesta, drept og begravet i den formaterte musikkens navn, skvisa ut av tabloid pressen, har vært nede for telling, har stått opp fra de døde gang på gang, kommet tilbake og levert varene på ny, fylt av en stayerevne av utrolig format. Et band med et solidaritets-fundament i bånn, med en fantastisk, utrolig trofast og entusiastisk tilhengerskare, som gang på gang har løftet bandet opp i kjærlighet og drevet det framover.Singelen er produsert av Henrik Maarud og er spilt inn i Snaxville Recordings høsten 2021 Oslo-gruppa Bjølsen Valsemølle startet som Samvirkelaget tidlig på 70-tallet, før de byttet navn i 1974. Det har vært et 30-talls medlemmer innom bandet, men frontfiguren Trond Ingebretsen har vært med fra dag én. Debutalbumet Fem på midnatt ble sluppet i 1982 og produsert av Åge Aleksandersen som også gjester som musiker på plata. Plata inneholder mange av de store Bjølsen- klassikerene som deres største hit «Soria Moria», og den legendariske «Vålerenga kjerke». Plata har aldri vært utgitt på digitale plattformer, og blir tilgjengelig 5.mars.