Pressemelding februar 2024

I år er det 50 år siden Trond Ingebretsen startet bandet Bjølsen Valsemølle! Det skal markeres på flere måter. Den 8.mars relanseres gruppas første album “Fem på Midnatt”, og samme dag slippes første singel fra nytt album.

Bjølsen Valsemølle har i 50 år skrevet sanger som tar for seg politiske temaer, og den nye singelen som kommer 8.mars “Vanlige folks tur”  er ingen unntak. Tittelen tar utgangspunkt i Arbeiderpartiets valg-slagord fra 2021. Teksten setter fingeren kritisk, og ikke minst ironisk på hvordan politikerne ikke følger opp sine valgløfter og hvilke konsekvenser det har for «Vanlige folk». Grunnlegger og frontmann, Trond Ingebretsen forteller engasjert:

– Endeløse rentehopp, voldsom prisstigning, fortsatt oljeutvinning, miljø-ødeleggelser og unnfallenhet i forhold til Israels folkemord i Gaza! Teksten er skrevet rett ut fra egne erfaringer. Jeg sliter med renta, jeg sliter med prisstigninga, jeg er forbanna på olje, energi og miljøpolitikken som regjeringa fører. Jeg skrev sangen i fjor vår og måtte skrive inn et ekstra vers, som tar for seg frustrasjonen over krigen mot Gaza. Jeg har nære venner fra Gaza, og familie i Sør Libanon, så siste verset kommer fra hjertet i sinne! 

Singelen “Vanlig folks tur” er spilt inn i Amper Tone studio på Bjølsen i Oslo, med Johnny Skalleberg som produsent. Prosessen i studio har vært givende for bandet, der resten av arrangeringen av den nye musikken har involvert alle i gruppa live i studio. Det hele falt raskt på plass. Endre Christiansen som spiller tangenter i bandet valgte å spille “trampeorgel” på den nye singelen, noe som satte steminga. Alt ble i stor grad spilt inn live i studio, der banjo ble et nytt og inspirerende element. 

– Denne låta er den første jeg har skrevet for banjo. Kjøpte meg en flott open back banjo for et drøyt år siden og har jobba hardt for å lære meg clawhammer teknikken. Gitarist Leif og jeg hadde en kort session der vi spilte sammen banjo og akkustisk gitar, og fikk sangen på plass. Produsent Johnny hadde en referanse – låt fra Steve Earl, hvor vi hentet noen ideer og så fikk vi Geir Garmo til å legge på ekstra banjo på noen solopartier. Det ble tøft. forteller Trond og avslutter:- Synes vi fikk til en frisk og oppegående musikalsk drakt til den kritiske, ironiske og noe humoristiske teksten! Låta har fått et fint og nytt ansikt synes jeg; ikke akkurat typisk for Bjølsen.

Pressebilde (høyreklikk for å laste ned)